Geplaatst op

EASY BREAKFAST

💛 EASY BREAKFAST 💛

Omdat het gewoon altijd lekker moet zijn maar soms ook heel snel moet gaan…

Dit leuke glaasje was in 1, 2, 3 gevuld met heerlijk lekkers en…ik moest er geen moeite voor doen.
Alles voorradig in de (koel)kast en wat was dat smullen…

💛 1 el marmelade sinaas zoet @bio_dor
💛 3 el skyr natuur(of Griekse yoghurt)
💛 1 Nuts & Berries reep Dark Chocolate & Salted Caramel @bio_dor

Wat een smaakbommetje! Deze marmelade is echt fantastisch, zowel qua smaak als qua structuur. Swipe even door de foto’s om de heerlijke stukjes sinaasappel te zien. Echt óverheerlijk! Hoewel ik normaal nooit kies voor marmelade bij een ontbijt, is deze combi echt heel lekker!

Sowieso vind ik skyr of Griekse yoghurt een meerwaarde in een yoghurtbowl door de stevige en romige structuur. Op die manier heb je ook echt een verzadigd gevoel na je ontbijt.

Tenslotte werkt de reep het af. Geen zoets nodig bij de skyr want de reep on top is een ware smaakbom. Perfecte om eens variëren in plaats van met granola! De repen van @bio_dor komen trouwens in heel wat smaken voor, dus voor elk wat wils. Deze met donkere chocolade en salted caramel matcht perfect met de marmelade!


Wat denken jullie? De fruitige toets met de marmelade in combi met de heerlijke crunchy bite van de reep… Iets voor jullie?

Geplaatst op

ROLLETJES MET KWEEPEERGELEI EN GEITENKAAS

ROLLETJES MET KWEEPEERGELEI EN GEITENKAAS

🍹RECEPT:

– 1 rol bladerdeeg – kant en klaar en bio

– 2 eetlepels kweeperengelei, van Bio d’Or natuurlijk 😍

– 1 eierdooier – bio

– 100 gr zachte geitenkaas – bio

– 2 eetlepels pistachenoten – bio

– tijm – bio

Verwarm de oven voor op 190°. Rooster de pistachenoten in een pan en hak ze grof. Bestrijk het bladerdeeg met een laagje zachte geitenkaas en een fijn laagje kweepeergelei. Bestrooi met de pistachenootjes en de tijm. Rol het deeg op en snij het in plakjes van 1 à 2 cm. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaats en bestrijk met de eidooier. Bak ze 15 à 18 minuten in de oven. Heerlijk! 😋

Geplaatst op

SWEET HARTS

❤️ SWEET-HEARTS ❤️

Valentijn

dat telt voor iedereen die je graag ziet.
Of dat nu voor de liefde van je leven, je ouders of je beste vriend of vriendin is…you do you.
Doe je er niet aan mee, ook helemaal ok 😊

Hoewel wij ook vaak zeggen dat je van élke dag Valentijn moet maken, vind ik het toch ook leuk om iets speciaals te doen.
Sinds de kids er zijn, is dat ook vaak iets samen met hen. Vandaag probeerden we alvast een Valentijnsdessertje uit.
Een klassieker met een twist.
Met deze hartjes van koekjestaart met confituur en sprinkels verover je ieders ❤️.

Benodigdheden:
27 petit-beurre koekjes – 1 kop lauwe melk – 4 el roomboter – 2 el bloemsuiker – 2 el frambozengelei Bio d’Or – sprinkels

Zo maak je het:
Meng de roomboter met de bloemsuiker in een potje. Neem een groot plat bord, dip 9 koekjes heel kort in de lauwe melk en schik ze naast elkaar als bodem op het bord (3 × 3).
Smeer een fijn laagje gelei over de koekjes, gevolgd door een laagje botercrème. Herhaal met nog 2 lagen van elk.
Zet het bord enkele uurtjes in de koelkast tot je een stevige taart hebt. Je kan die zo afwerken met sprinkles en confituur maar wij staken er hartjes uit met koekjesvormpjes. Strooi er sprinkles over en eindig met een klein rondje gelei in het midden.

Succes verzekerd hiermee en superleuk om samen met je kids te maken als Valentijnsdessertje! 🤩

Geplaatst op Geef een reactie

TOURNEE MINERALE

🍹 Tournée Minerale 🍹

Enkel frisdrank of water tijdens tournee minerale!? Creëer iets unieks en maak een mocktail!
🤩 Probeer een appel-vlierbloesem-mocktail.
Het ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, het is enorm lekker en gemakkelijk om klaar te maken.

🍹RECEPT:
– 2 limoenen (Bio)
– ½ citroen (Bio)
– 100 ml vlierbloesemsiroop van Bio d’Or
– 100 ml troebel appelsap van Bio d’Or
– 500 ml spuitwater


Breng alle ingrediënten samen in een kan. Schenk het uit in met ijs gevulde glazen. Werk af met een schijfje citroen of limoen. Geniet! 😋

Geplaatst op Geef een reactie

YOGHURTBOWL

❤️ YOGHURTBOWL ❤️

Hiervoor mag je me altijd wakker maken…
Heerlijke smeuïge Griekse yoghurt, een fruitje en knapperige granola. Love it!
Niet alleen als ontbijt trouwens maar ook het perfecte tussendoortje.

In de zomermaanden heb ik altijd wel vers rood fruit in huis maar in de winter vind ik deze coulis van @bio_dor een heerlijk alternatief om een yoghurtbowl een fruitige toets te geven mét een knipoog naar de zomer.
Én…ik heb het altijd in vooraad staan want de glazen flesjes zijn heel lang houdbaar. Geen nood dus als er geen vers fruit in huis is.

Naast deze yoghurtbowl zijn de coulis ook perfect om mee aan de slag te gaan voor mocktails, dessertjes, ijsjes…
Wist je trouwens dat het grootste deel van de vruchten voor de @bio_dor producten lokaal geteeld worden en bovendien ook biologisch zijn?

Welk smaakje zou jij kiezen…framboos, aardbei, woudvruchten of blauwe bes? Of doe je gewoon zoals ik en wissel je graag af?

Fijne dinsdag 😘

Geplaatst op Geef een reactie

SMOOTH SUNDAY

🍊 SMOOTH SUNDAY 🍊

Zondag…dat is samen gezellig ontbijten. Mét een extraatje erbij natuurlijk!
Sowieso een eitje maar naast koffie ook vaak een lekker sapje of zoals vandaag een glaasje smoothie.
Soms maak ik die zelf maar ik heb ook altijd de smoothies van @bio_dor in huis. Want wees eerlijk…sommige zondagochtenden wil je ook gewoon weinig werk hebben he 😊
De kids zijn ook grote fan dus blij dat zij ook wat extra vitamientjes binnenkrijgen zo. Swipe maar voor de pretoogjes van Madeleine 🥰🍊

De smoothies zijn er in handige glazen flesjes van 25 cl maar ook in grote flessen van 1 l.
Het grote pluspunt voor mij is dat ze niet in de koelkast bewaard moeten worden (altijd plaats te kort toch hé daar) maar gewoon in de voorraadkast kunnen staan.
Ook heel handig is dat de glazen flesjes een hele lange houdbaarheidsdatum hebben. Je kan er dus een grote voorraad van voorzien, met lekker veel verschillende smaakjes om naar hartelust te variëren.
Wij kozen vandaag voor de ORANGE VITALITY, met fruit en niets anders: sinaasappel, appel, banaan en mango (allemaal bio trouwens) Maar ook de GOLDEN GINGER, RED POWER, BLUE ANTIOXIDANT, DARK ENERGY,… zijn heerlijke smaakjes.

Geniet van jullie zondag 😘

Geplaatst op Geef een reactie

ZOETE STERREN

⭐️ ZOETE STERREN ⭐️

Omdat ik zelf een hapje met de combi zoet/hartig wel kan smaken…

Kaas met confituur…ik vind dat een match made in heaven. Al van toen ik klein was, at ik bij het één sowieso het ander. Een kaasplank zonder confituur bijvoorbeeld is voor mij dan ook een no go!

Waarom wachten met kaas tot na het eten als je er ook een hapje mee kan maken?
Deze peperkoeken sterretjes met cambozola en pruimenconfituur zijn dan ook helemaal mijn ding.
Voor de peperkoeksterren kies je zelf: een minuutje in de broodrooster of oven om ze krokant te maken of gewoon zo.
Voor de kaas: ik koos nu cambozola omdat ik een redelijk toegankelijke schimmelkaas wou.

De confituur on top is de pruimenconfituur van @bio_dor Deze wordt bereid van volledige vruchten. die ze voor het grootste deel zelf biologisch telen op de fruitplantages en is gezoet met met agavestroop waarbij ze uitsluitend de hoogste kwaliteit gebruiken die van nature rijk is aan natuurlijke vruchtensuikers.

Wat denken jullie van dit hapje? Iets voor jullie, die schimmelkaas? Ben je daar helemaal geen fan van, vervang die dan door een stukje brie of camembert. Ook heel lekker! Zijn jullie fan van de combi kaas~confituur?

⭐️Zerowaste tip: gooi de restjes peperkoek niet weg maar vries die in om vb. in je stoofvlees te doen, in een broodpudding te verwerken of maak er peperkoekcroutons van voor in je yoghurt bij het ontbijt.